Výhody a nevýhody repasovaných počítačov

Napísal: Péter, furbify 13. 06. 2023 11:21

Repasované zariadenia – notebooky a počítače – sú v dnešnej dobe už úplnou samozrejmosťou na trhu s elektronikou. V minulom blogovom článku sme vás informovali o tom, aké sú hlavné rozdiely medzi repasovaným a použitým počítačom alebo mobilom. Poďme sa však pozrieť na najdôležitejšie výhody a nevýhody samotných repasovaných počítačov, a teda kedy sa stávajú repasované notebooky tou správnou voľbou?

 

Výhoda číslo 1 – Cena v porovnaní s výkonom zariadenia

To, že repasovaná elektronika so sebou prináša finančný benefit vo forme nižšej ceny, je samozrejmé. Vedeli ste o tom, že rozdiel v cene repasovaného a toho istého, avšak nového, nepoužitého počítača, môže predstavovať aj niekoľko stoviek eur? Zaujímavosťou je, že naše repasované zariadenia sú úplne vyčistené, testované a obsahujú nový softvér, ktorý zaručuje bezproblémový stav – ako keby boli nové.

 

Výhoda číslo 2 – Záruka repasovaných počítačov

Základným atribútom našej firmy Furbify je možnosť reklamácie, teda záruka. Pri kúpe repasovaného počítača dostanete automaticky 2-ročnú záruku. A keďže sme si svojimi počítačmi úplne istí, dokonca ponúkame aj 3- až 5-ročnú záruku – a to sa naozaj oplatí. 

+ benefit: Záruka vrátenia peňazí do 30 dní.

 

repasované notebooky so zárukou od furbify

 

Výhoda číslo 3 – Repasované zariadenia sú eko zariadenia

Aj keď sa ekologický postup (recyklácia) opakovane spája s repasovanými počítačmi, vedeli ste, že tieto zariadenia majú aj iné atribúty napomáhajúce prírode? 

Kúpou našich počítačov: 
- znižujete odpad, 
- prispievate k úspore surovín, ako sú kovy, plasty a vzácne materiály,
- minimalizujete emisie skleníkových plynov a mnoho ďalšieho.

 

repasované notebooky sú udržateľné

 

Okrem výhod repasovaných zariadení, akými je cena, záruka a eko vplyv, sa, samozrejme, nájde aj zopár nevýhod, no aj tie je potrebné brať do úvahy pri výbere a následnej kúpe zariadenia. Nasledujúce 3 nevýhody sú pre niekoho vážne, pre iného zanedbateľné. Sto ľudí, sto rôznych preferencií. Veď posúďte sami. 


Nevýhoda číslo 1 – Repasované počítače nemajú najrýchlejšie komponenty

Môžu mať obmedzenú pamäť, úložisko či grafickú kartu. Ak hľadáte počítač na profesionálnu prácu a náročné úlohy (napríklad na strihanie vysoko kvalitných videí), pravdepodobne takýto počítač nebude repasovaný. Siahnite preto po kvalitnejších a zároveň aj drahších zariadeniach. Ak, naopak, zháňate počítač na výkonnostne jednoduchšiu prácu, administratívu či tvorbu prezentácií do školy, poprípade na porady, písanie rozsiahlych dokumentov či na analýzu štatistických dát, tieto repasované zariadenia sú tou správnou voľbou.

 

moderné repasované ultrabooky

 

Nevýhoda číslo 2 – Repasované počítače a notebooky nemajú najnovší dizajn

Keďže počítače, ktoré sú repasované, sú väčšinou používané a staršie, tak aj ich dizajn môže byť zastaralý. Napríklad majú širšie okraje, menšie uhlopriečky či sem-tam poškriabaný obal. Na ich funkciách to však nič nemení. Naša firma Furbify si dáva záležať, aby každý repasovaný počítač, ktorý ponúkame, bol vyčistený a vhodný na okamžité používanie. 

 

Nevýhoda číslo 3 – Bezpečnostné riziká

Veľa firiem udáva isté bezpečnostné riziká repasovaných počítačov. Napríklad zvyšky dát predchádzajúcich majiteľov, zabudnuté fotky či dokumenty. Pre nás vo Furbify je však táto nevýhoda úplne bezpredmetná – jednoducho neexistuje. Všetky zariadenia, ktoré repasujeme, sú profesionálne vymazané našimi IT odborníkmi a viackrát za sebou aj testované. Takže keď dávate svoje zariadenie na repas alebo kupujete iné repasované, nemusíte sa ničoho báť. Stačí si len vybrať počítač alebo notebook, ktorý vám bude vyhovovať a všetko ostatné spravíme za vás.

Každé zariadenie – či už nové, alebo repasované – má určité výhody a nevýhody. Pri dôkladnom zvážení základných parametrov (cena, kvalita, veľkosť obrazovky či samotný výkon počítača) zistíte, ktorý počítač je ten pravý, čiže ktorý splní vaše preferencie a potreby. 

 

V prípade, že sa stále neviete rozhodnúť a potrebujete pomôcť, naši Furbify IT odborníci sú tu pre vás. Okrem četového okienka v pravom dolnom rohu a zákazníckeho servisu môžete využiť aj nášho Furbify sprievodcu


 

 

 

Kategórie
Odporúčané články
Štítky

Štítky:

repasované repas pc