Prečo kúpiť repasovaný notebook?

Napísal: Péter, furbify 06. 08. 2019 16:19

Keď sa porozhliadate na trhu výpočtovej techniky s cieľom kúpy notebooku, asi si všetci všimnete aká široká je cenová škála pre nové notebooky. Existujú lacné – okolo 300 €, aj veľmi drahé – až za 4 000 €. Ak chcete od notebooku viac než iba možnosť surfovania po webe, asi si vyberiete zlatú strednú cestu, čiže notebook približne zo stredu cenovej škály. Ale čo, ak si ho nemôžete dovoliť?

Skvelá možnosť na nákup lacného notebooku je repas, teda kúpa obnoveného zariadenia. Niektorí ľudia nemajú o repasovaných počítačoch dobrú mienku, pretože ich vlastnili predtým iní majitelia. Avšak pojem „repasovaný“ vo všeobecnosti znamená, že z pevného disku zariadenia boli vymazané staršie dáta a boli na ňom uskutočnené potrebné úpravy a aktualizácie.

HP-EliteBook-745-G3

Pred kúpou repasovaného notebooku by ste si však mali stanoviť požiadavky, funkcie, ktoré by mal Váš notebook spĺňať. Dôkladne si premyslite, na čo budete notebook používať. Pokiaľ si ho kupujete s cieľom sledovania filmov a videí, určite budete potrebovať zariadenie s jednotkou na prehrávanie diskov DVD, ak chcete hrať videohry, budete potrebovať lepšiu grafickú kartu, atď.

Taktiež je veľmi dôležité uistiť sa, či naozaj kupujete repasovaný notebook a nie iba použitý, pretože medzi týmito dvoma pojmami je obrovský rozdiel. Použitý notebook väčšinou kupujete od súkromného predajcu, priateľa či suseda, no repasovaný notebook nájdete iba v kamennom obchode s výpočtovou technikou alebo u on-line predajcov. Takéto obchody disponujú väčšinou špecialistami, technickými zamestnancami, ktorí sú schopní plnohodnotne odpovedať na Vaše otázky a pripomienky týkajúce sa stavu a funkcií obnoveného notebooku.

HP-EliteBook-Revolve

Asi sa všetci zhodneme v tom, že táto služba je skvelým doplnkom. Ak budete mať nejaký problém so zariadením, stačí zájsť do obchodu alebo e-mailom kontaktovať technika, ktorý Vám zaiste pomôže, veď Váš notebook bude ešte pod zárukou. Ďalší zásadný rozdiel medzi repasom a použitým notebookom – záručnou dobou použité notebooky väčšinou nedisponujú. Ak máte problém s použitým počítačom, budete ho musieť riešiť Vy samy alebo zaplatiť za servisnú službu u odborníka, čo je niekedy drahšia záležitosť ako nákup úplne nového notebooku.

Na základe vyššie uvedených výhod repasovaného notebooku ste mohli zistiť, že nákup obnoveného zariadenia namiesto nového alebo použitého je často značne výhodnejší a hlavne úspornejší.

Veľa šťastia pri nákupe!

Naša ponuka:

Repasované notebooky
Repasované počítače
Repasované monitory

Kategórie
Odporúčané články
Štítky