Najlepšie notebooky do 300 €: Nový vs. repasovaný notebook

Napísal: Szilvia, furbify 03. 06. 2020 14:48

Určite si už niekedy našiel v predajni elektroniky alebo hypermarkete dobrý notebook aj za menej ako 300, či dokonca 200 €. Pokiaľ uvažuješ nad kúpou nového notebooku, určite je jeho cena jedným z kritérií, ktoré budú pre teba rozhodujúce. Rozmýšľal si nad tým, či sa ti takýto notebook vôbec oplatí kúpiť a aké budú jeho nevýhody? Po zosumarizovaní rozpočtu sa treba zamyslieť aj nad ostatnými dôležitými faktormi. Na čo chceš notebook používať? Je totiž rozdiel, či hľadáš výkonný herný notebook alebo notebook na bežné činnosti, najväčšiu novinku na trhu alebo kvalitný a ekologický repasovaný notebook.

Čo však v prípade, ak hľadáš kvalitný laptop, ale máš k dispozícii iba 300 €? Pomôžeme ti zorientovať sa v tom, kedy sa oplatí kúpiť notebook za menej ako 300 € a kedy nie, aby si si následne vedel zvážiť, ktorý typ notebooku je pre teba ten pravý.

repasované notebooky a pocitace


Nový či repasovaný notebook za menej ako 300 €? V čom je rozdiel?


Ak chceš na notebook minúť čo najmenej, môžeš dokonca natrafiť aj na modely lacnejšie ako 200 €. No ako sa hovorí: „Za málo peňazí - málo muziky.” Preto pokiaľ túžiš po novom a zároveň výkonnom notebooku, budeš musieť určite načrieť omnoho hlbšie do svojej peňaženky.

Rozpočet 300 € by však bol úplne dostačujúci pri niekoľkoročných repasovaných notebookoch. Lacné repasované notebooky sú už používané prémiové business class notebooky z veľkých európskych firiem, ktoré boli po pár rokoch používania vymenené za najnovšie modely.

Ako vybrať notebook, ktorý ti najviac vyhovuje? Vďaka našim tipom si budeš vedieť určiť, ktoré notebooky do 300 € sa ti oplatia a ktoré nie.


Nový notebook do 300 €


Nový notebook do 300 € nájdeš väčšinou iba v základnom vybavení, a preto by si od neho nemal čakať žiadne zázraky. Nemá dostatočne dlhú životnosť, pretože nie je vyrobený z kvalitných materiálov, kvôli čomu sa jeho pánty môžu ľahko zlomiť alebo môže prasknúť. Pri slabších notebookoch sa dokonca môže pokaziť základná doska.


Repasovaný notebook do 300 €


Najlepšou voľbou je v tomto prípade repasovaný notebook do 300 €. Repasované notebooky sú totiž prémiové a odolné business class notebooky použité v korporáciách, v ktorých sa IT zariadenia často menia a zamestnanci pracujú väčšinou na najnovších modeloch.

Repasované notebooky sú vlastne použité notebooky so zárukou a sú v 100% technickom stave. Pred predajom boli profesionálne renovované, otestované a dôkladne vyčistené. Takéto produkty potom ďalej fungujú aj počas niekoľkých rokov. Sú vyrobené z odolného materiálu (napríklad z hliníka, horčíka, uhlíkového vlákna alebo kompozitného materiálu) a dokonale zvládajú aj vyššiu záťaž. Za 300 € tak môžeš mať vysoko kvalitný produkt, ktorý bol používaný na kancelárske práce iba niekoľko hodín denne počas pár rokov.

HP Elitebook 840 G2 repasované

Ich negatívum môže byť, že sa na nich občas môžu nachádzať menšie škrabance, drobné preliačiny alebo môžu podliehať opotrebeniu krytu. Avšak aj medzi repasovanými notebookmi môžeš nájsť dokonalé zriadenia pokiaľ ide o vzhľad. Ide o rozbalené produkty. Na našej stránke ich nájdeš pod označením Gold a Platinum.

U nás vo furbify ti ponúkame trvácne a kvalitné repasované business class notebooky Dell, HP, Lenovo a Fujitsu so zárukou vrátenia peňazí a dopravou zadarmo. Tieto notebooky za lacno dokonale zvládajú záťaž, pretože sú vyrobené z kvalitných materiálov. Ich životnosť môže byť niekoľko násobne vyššia, ako u bežných spotrebiteľských kusov. Majú kvalitný displej, ostrý obraz, moderný chladiaci systém a množstvo bezpečnostných prvkov.

Navyše, ako si si mohol prečítať v jednom z našich predchádzajúcich článkov, kúpou repasovaného produktu prispievaš aj k ochrane životného prostredia. Nemusíš sa báť ani toho, že by si s týmto produktom obišiel bez záruky. U nás ti na všetky repasované notebooky ponúkame aspoň 2-ročnú záruku a legálny operačný systém Windows za zlomok jeho ceny. Väčšinu notebookov je možné rozšíriť o dodatočnú operačnú pamäť (RAM) a aj o bleskurýchly SSD disk. Dokonca, ak je tvoj rozpočet veľmi obmedzený, môžeš si ho kúpiť na splátky, čo je veľmi výhodné napríklad pre študentov.


Herné notebooky do 300 €


Pokiaľ chceš nový notebook na hry do 300 €, pravdepodobne ho nenájdeš. Cena kvalitnejších herných notebookov môže byť až okolo 1 500 €. Lacné notebooky sa totiž vyznačujú malou operačnou pamäťou, častokrát iba 4 GB. Ba dokonca tieto notebooky nemusia mať ani klasické dátové úložisko, ale iba malokapacitné NAND flash. To znamená, že nie sú vybavené SSD. Obvykle sa ponúkajú v kapacitách iba 23 či 64 GB, čo ledva stačí na spustenie Windowsu. Taký notebook nie je vhodný na hranie hier.


Chromebooky do 300 €


Zaujímavou alternatívou k notebookom do 300 € sú aj tzv. Chromebooky. Majú operačný systém Google Chrome, kde nemusíš nič nastavovať. Jednoducho sa prihlásiš pomocou svojho účtu Google, ktorý nepotrebuje toľko výkonu na to, aby vedel zabezpečiť plynulý chod aplikácií.

Chromebooky sú vhodné najmä pre nenáročných používateľov, ktorí potrebujú notebook na jednoduchú prácu. Výhodou sú bezplatné a automatické aktualizácie a zabudovaná antivírusová ochrana. Nevýhodou Chromebookov však je to, že musia byť neustále pripojené na internet.


Nie je všetko zlato, čo sa blyští


Ak nájdeš príliš lacný notebook s výkonnejším hardvérom, než by sa pre danú cenovú reláciu dalo čakať, môže ísť o model bez legálneho operačného systému, poprípade s operačným systémom s linuxovou distribúciou. Over si to vopred, aby ťa po spustení nečakalo prekvapenie. Pokiaľ si pokročilý užívateľ Linuxu, nebude to pre teba žiadny problém, no keď si zvyknutý na Windows, ostaň radšej pri ňom.

Ak sa rozhodneš pre kvalitné repasované notebooky za priaznivú cenu do 300 € a máš akékoľvek otázky, neváhaj sa obrátiť na náš legendárny zákaznícky servis.

repasovane notebooky s dopravou zdarma

Kategórie
Odporúčané články
Štítky