Najlepšie značky notebookov: Lenovo ThinkPad

Napísal: Péter, furbify 30. 03. 2020 15:42

Lenovo, ktoré vyrástlo z čínskeho vedeckého projektu a stalo sa svetovou značkou, je výrobcom azda najspoľahlivejších notebookov na svete. Svojej sláve vďačí dlhoročnej minulosti, neskutočnému množstvu inovatívnych návrhov a svojim kvalitným notebookom z radu ktorých jednoznačne vyniká Lenovo ThinkPad. Spoznaj aj ty príbeh Lenova a jeho kvalitné notebooky, ktoré sa dostali aj do vesmíru!

 

Legendárne začiatky


V novembri 1984 malo 11 čínskych vedcov (konštruktérov) veľký sen. Pod vedením Liu Chuanzhiho a pomocou dotácie od Čínskej akadémie vied založili firmu. Spočiatku importovali a predávali televízory, neskoršie prešli na import, inštaláciu a predaj zahraničných počítačov. Nejako sa im však nedarilo.

Nakoniec v roku 1990 (po neúspechu s televízormi) sa rozhodli pre výrobu vlastných značkových počítačov, ktoré zožali obrovský úspech. Spoločnosť sa už vtedy volala Legend a v rekordnom čase sa stala vedúcou spoločnosťou v oblasti výroby počítačov v Číne. Za 8 rokov vyrobili viac než 1 000 000 počítačov a atakovali prvú priečku v IT oblasti v celej Ázii.  

 

Lenovo alebo medzinárodný úspech


Keď sa im začiatkom 21. storočia zdala Ázia malá, rozhodli sa pre medzinárodnú expanziu. Prvým krokom bolo, že v roku 2003 premenovali značku z Legend na Lenovo, čo podporili nevídanou marketingovou kampaňou. Ponechali prvé dve písmená z Legend a pridali k nim latinské slovo „novo“, ktoré znamená nové. Lenovo je teda nový Legend.

V roku 2005 v rámci expanzie na západ Lenovo kúpilo divíziu výroby počítačov IBM, čím sa spoločnosť dostala do prvej trojky najväčších výrobcov počítačov na svete. Vďaka tejto akvizícii získali aj značku ThinkPad a ich výrobné portfólio sa rozšírilo aj o tablety a smartfóny. 

 

Séria Lenovo ThinkPad


Lenovo poznáme najmä kvôli spoľahlivý notebookom, ktoré vyrábajú. Z ich radov vyniká séria business notebookov ThinkPad. Od svojho zavedenia sa teší neustálej obľube v kruhu profesionálnych, obchodných aj bežných užívateľov.

O jeho popularite svedčí aj viac, ako 100 miliónov predaných kusov. Vďaka spoľahlivosti a skoro nezničiteľnému a odolnému vyhotoveniu má séria ThinkPad vynikajúcu reputáciu. 
 

Lenovo Thinkpad


Tvorca originálneho dizajnu IBM ThinkPad, Richard Sapper sa v roku 1992 inšpiroval tvarom tradičného japonského snack boxu, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou japonskej kultúry. Rovnako ako spomínaný snack box aj ThinkPad odhalí svoju pravú tvár až po otvorení. Minimalistický funkčný dizajn skrýva vyzretý interiér, nespočetné množstvo inovácií a odolné vyhotovenie s mimoriadne dlhou životnosťou.

Názov ThinkPad je odvodený zo sloganu IBM „Think!“, ktorý bol všadeprítomný v spoločnosti. Zamestnanci aj obchodní partneri dostali zložky s nápisom Think, ktoré slúžili ako inšpirácia pre vytvorenie názvu série. Takto sa zrodil názov série ThinkPad. 
 

Thinkpad idea


ThinkPad sa rovná nezničiteľnosť


Vďaka horčíkom a uhlíkovými vláknami posilnenému plastu, krytu a kovovému roll cage z titánového kompozitu ThinkPad odolá skoro akémukoľvek vonkajšiemu vplyvu. Masívne pánty zobrazovacieho panela sú vyrobené z kovu a sú takmer nezničiteľné.

Precízna práca inžinierov a vymenované vlastnosti umožnili, aby ThinkPady absolvovali 12 vojenských testov (Mil-SPEC 810G) a 200 testov kvality „s vyznamenaním“. 

Fungujú spoľahlivo pri vysokých aj nízkych teplotách a aj v priestore s nulovou gravitáciou, sú odolné voči otrasom a zmenám tlaku. Práve preto od roku 2003 NASA aj obyvatelia Medzinárodnej vesmírnej stanice používajú notebooky Lenovo ThinkPad 760. 

Thinkpad rollcage

 

 

Ergonómia, pohodlie, funkcia


Pri navrhovaní ThinkPadov venovali spätnej väzbe od používateľov veľkú pozornosť. Takto vytvorený majstrovský dizajn a ergonomické vyhotovenie zaručujú mimoriadne pohodlné používanie.

Medzi výrazné inovácie Lenovo notebookov patrí červený mini-joystick, tzv. TrackPoint, ktorý uľahčuje pohyb kurzora. Active Protection System  je tiež inovatívnym ochranným riešením, ktoré využíva akcelerometer na zistenie, kedy notebook padá a vypne pevný disk, aby ho chránil pred poškodením. Takmer dokonalá klávesnica ThinkPad bola v priebehu rokov nespočetnekrát ocenená. 

Okrem toho séria ThinkPad v priebehu rokov získala množstvo ocenení od profesionálov aj užívateľov, preto značka Lenovo sa už stala synonymom kvality. ThinkPad bol dokonca prvý, ktorý vstúpil do „siene slávy“ a získal ocenenie PC World’s Hall of Fame.

 

Lenovo Thinkpad X230


Lenovo ThinkPady pre akúkoľvek úlohu


Rodina počítačov ThinkPad prichádza s celým radom typov modelov, ktoré uspokoja širokú škálu potrieb zákazníkov. Od notebookov základnej úrovne navrhnutých pre každodenné použitie až po profesionálne mobilné pracovné stanice majú pre každú úlohu ten pravý model. 

 

ThinkPad X séria

Kompaktné (napr. X230) alebo ultratenké (napr. ThinkPad X1 Carbon) business notebooky. Ľahko prenosné univerzálne zariadenia so silným hardvérom a predĺženou výdržou batérie. Obstoja aj za extrémnych okolností.

 

ThinkPad T séria

Vlajková loď ThinkPadov. Špičkové notebooky s odolnou konštrukciou (napríklad ThinkPad T420), ktoré vydržia čokoľvek. Horčíkový rám, rollcage a plastový kryt z uhlíkových vlákien ho robia takmer nezničiteľným. Séria ThinkPad T má obvykle 14,1 ”a 15,1” palcov s pomermi strán 4: 3 aj 16:10, zatiaľ čo modely vyrobené po roku 2012 majú pomer strán 16: 9. 

 

ThinkPad W séria

Výkonné mobilné pracovné stanice s uhlopriečkou 15 ”-17” a výkonnými grafickými čipmi. Počítače s certifikáciou nezávislého dodávateľa softvéru (ISV), na ktorých programy CAD, AutoDesk a Adobe bežia hladko. 
 

Lenovo Thinkpad W540

 

ThinkPad P séria

Nástupca série ThinkPad W, ktorá bola uvedená na trh v roku 2015. Výkonné mobilné  pracovné stanice pre profesionálov. Notebooky série ThinkPad P sú vybavené snímačom odtlačkov prstov a sú dostupné aj s vysokokvalitným 17-palcovým displejom s vysokým rozlíšením. Vynikajúce notebooky na strih videa, grafické práce, renderovanie alebo profesionálne programy.

 

ThinkPad L séria

Séria L pozostáva z lacnejších 13 až 15 palcových notebookov, ktoré ľahko zvládnu každodenné úlohy. Hlavným rozdielom medzi sériou L a sériou E je to, že séria L získala vojenskú certifikáciu MIL-STD-810. Ich klávesnica je odolná proti postriekaniu a disponujú mnohými bezpečnostnými funkciami. 

 

ThinkPad E séria

Spomedzi notebookov Lenovo ThinkPad séria E predstavuje zlatú strednú cestu. Ide o cenovo výhodné, štýlové notebooky s 14 “a 15” palcovým displejom navrhnuté špeciálne pre malé podniky. Lenovo kvalita za prijateľnú cenu.

 

ThinkPad – dlhodobý vzťah


Vo Furbify sa už viac ako desať rokov venujeme obnoveniu business class počítačov a notebookov, vrátane Lenovo Thinkpadov. Za tie roky sme prišli na to, že Lenovo notebooky najvyššej triedy sú skutočne majstrovské diela.

K nám sa dostanú z podnikového prostredia s iba minimálnymi estetickými nedostatkami, ako sú napr. drobné škrabance na kryte. Ich obnovenie je hračkou, nakoľko ich dostaneme v bezchybnom stave a okrem čistenia a oprášenia komponentov netreba s nimi nič iného spraviť. Statočne zvládnu intenzívne používanie aj každodenné dochádzanie. Ich pánty displeja fungujú dokonale aj po niekoľkých rokoch používania.

Dizajn ThinkPadov je bezchybný. Starostlivo zostavené konfigurácie starnú pomaly, vďaka čomu pár rokov staré modely sú ideálne pre každodenné úlohy. Základnú konfiguráciu je možné rozšíriť o viac pamäte, väčšiu jednotku SSD a ďalšie komponenty.

Keďže ide o renovované, použité notebooky ponúkame ich výrazne pod pôvodnú cenu, t. j. až o 70% lacnejšie ako cena rovnakého nového zariadenia. Na naše repasované počítače a notebooky poskytujeme dvojročnú záruku.


Repasované Lenovo notebooky 

 

furbify repasované notebooky so zárukou

 

 

 

Kategórie
Odporúčané články
Štítky