Naša ponuka notebookov na začiatok školského roka, 1. časť

Napísal: Péter, furbify 14. 09. 2020 13:21

V našej sérii pravidelne predstavujeme najlepšie použité prémiové notebooky z ponuky nášho e-shopu, ktoré majú najlepší pomer kvality a ceny. Teraz je na rade kompaktný notebook Lenovo ThinkPad X240 a Toshiba Tecra R950.

Ak si nevieš rady s kúpou notebooku, prečítaj si náš predchádzajúci článok, v ktorom uvádzame 7 tipov, ako vybrať to najlepšie pre teba.

Lenovo ThinkPad X240, kompaktný všestranník

Lenovo ThinkPad X240 je menší notebook s priemerom obrazovky iba 12,5 palca (31,7 cm). Má množstvo funkcií, vďaka ktorým je skutočne všestranný.

Notebooky od výrobcu Lenovo sú známe svojou mimoriadnou spoľahlivosťou a dlhou životnosťou. Nie je to inak ani v prípade Lenovo ThinkPad X240, pretože ide o dobre navrhnutý, precízne zostavený a veľmi ľahký notebook.

Lenovo ThinkPad X240 notebook kompaktný


X240 je ozajstný vysoko odolný pracovný nástroj. Jeho kryt je vyrobený z plastu obsahujúceho uhlíkové vlákno a z horčíka. Testovanie na vojenskej úrovni a certifikácia zaručujú spoľahlivý výkon aj v extrémnych poveternostných podmienkach.

Jeho tmavošedá farba a matný povrch je príjemný na dotyk a ešte viac zdôrazňuje profesionálny efekt. Nedá sa s ním chváliť do takej miery, ako s ľahkým, tenkým ultrabookom, avšak jeho vynikajúca ergonómia a spoľahlivosť tento nedostatok bohato kompenzujú.

Hardware

Čo sa týka výkonu, Lenovo X240 je stále skvelý, ale odporúča sa zvýšenie výkonu pomocou SSD. Je perfektný na všeobecné použitie, editovanie textu a kancelárske úlohy. Odporúčame ho hlavne študentom, na home office alebo kancelársku prácu.

lenovo thinkpad x240 notebook

Veľké množstvo konektorov

Napriek svojej veľkosti Lenovo ThinkPad X240 má množstvo funkcií. Na bočnej strane zariadenia nájdeme 2x USB 3.0 konektor, 1x D-Sub (VGA) konektor, 1x Mini DisplayPort a sieťový konektor (LAN). Okrem vstavanej čítačky kariet 2 v 1 je k dispozícii aj webová kamera a čítačka SmartCard. Na spodnej časti notebooku sa samozrejme nachádza aj dokovací konektor.

Displej

Lenovo X240 má 180-stupňový ohybný displej s rozlíšením WXGA (1366 x 768). Vysoko jasná, matná obrazovka zabezpečuje pohodlné použitie aj v teréne.

Klávesnica a touchpad

Jednou z veľkých predností notebookov Lenovo je pohodlná klávesnica, ktorá je odolná aj proti kvapkám. Veľkosť, tvar a rozloženie klávesov sú prvotriedne. TrackPoint so zdrsneným povrchom, ktorý sa stal jeho poznávacou značkou sa nachádza v strede klávesnice.

lenovo thinkpad x240

Spoľahlivý spoločník na cesty

Vďaka svojej odolnej konštrukcii Lenovo ThinkPad X240 je dobrou voľbou pre študentov alebo pre tých, ktorí často cestujú za prácou. Vďaka svojej veľkosti sa ľahko zmestí aj do malého batohu.

Lenovo ThinkPad X240

  • Intel Core i3-4010U 1.70 GHz
  • 4GB DDR3 RAM
  • 500GB HDD
  • 12,5" (31,7 cm) WXGA (1366 x 768)
  • Webkamera

Lenovo ThinkPad X240 so zárukou


Toshiba Tecra R950 - zlatá stredná cesta


Pokiaľ ide o business class notebooky, najskôr si myslíme na značky HP, Dell alebo Lenovo. To však neznamená, že ostatní výrobcovia nedisponujú s kvalitnými business modelmi. Skvelým príkladom je Toshiba Tecra R950.

Tecra R950 má matný čierny kryt z odolného plastu. Svojou veľkosťou a váhou 2,5 kilogramu patrí do kategórie stredne ťažkých notebookov. Jeho hrúbka na najhrubšom mieste je 25 mm. Pohodlne sa zmestí aj do stredne veľkého batohu alebo do 15,6-palcovej tašky na notebook.

toshiba tecra R950 laptop

Hardware

Z hľadiska výkonu hardvéru patrí do strednej triedy. Procesor Intel Core i5-3230M, doplnený 4 gigabyte pamäťou DDR3, poskytuje dostatočný výkon pre každodenné kancelárske úlohy. Kvôli plynulejšej práci sa odporúča ďalej rozširovať pamäť.


Toshiba Tecra R950

  • Intel Core i5-3230M 2.60 GHz
  • 4GB DDR3 RAM
  • 750GB HDD
  • DVD-RW
  • 15,6" (39,6 cm) WXGA (1366 x 768)
  • webkamera
  • numerická klávesnica

Displej

Antireflexný displej má priemer 15,6 palca a vynikajúci jas (260 cd / m²) nastaviteľný v 8 krokoch. Kvôli nízkemu rozlíšeniu, kontrastnému pomeru a farebnej hĺbke (51% sRGB) panelu TN ho neodporúčame na vážnejšie grafické práce alebo na úpravu fotiek.

Klávesnica

Notebook Tecra R950 má mimoriadne kvalitnú klávesnicu. Príjemný dotyk a ergonomické rozloženie klávesov robia aj z tých najnáročnejších úloh zážitok. Citlivosť tlačidiel ešte viac zvyšuje kvalitu pre užívateľa.

toshiba tecra r950 laptop

Konektory

Notebook disponuje s nasledujúcimi portmi: 1 x FireWire (IEEE 1394), 1 x USB 2.0, 2 x USB 3.0, 1 x D-Sub (VGA), 1 x DisplayPort, 1 x LAN (RJ-45), 1 x USB 2.0 / eSATA, 2 x zvukové konektory (3,5 mm). Na spodnej časti notebooku je tiež dokovací port.

Toshiba Tecra R950 notebook so zárukou



INFO: Naše výrobky pochádzajú zo zahraničia, ale klávesnica notebooku má vždy európske rozloženie, preto na nej chýbajú len špeciálne slovenské znaky. To zvyčajne nie je mätúce, ale pre istotu do každej zásielky pribalíme aj (slovenské) nálepky na klávesnicu zn. Kolink, zadarmo!

dvojročná-záruka-ekologicka-volba-doprava-zdarma

Kategórie
Odporúčané články
Štítky