Najlepšie notebooky od furbify: júnová TOP 3

Napísal: Péter, furbify 28. 05. 2020 15:19

Pripravili sme novú sériu článkov, v ktorej ti predstavíme naše najlepšie a najspoľahlivejšie notebooky. V našom výbere ti ukážeme tie notebooky, ktoré sme vyskúšali a podľa nás majú skvelý pomer kvality a ceny. V júnovej TOP 3 ti predvedieme popri notebookoch Dell Latitude E724 a Acer Travelmate P645-S aj tablet notebook Lenovo Thinkpad S1 Yoga 12.

Dell Latitude E7240 recenzia

Dell Latitude je 12-palcový kompaktný ultrabook, ktorý zaujme presvedčivým výkonom a elegantným vzhľadom. Aj tento notebook má šedý eloxovaný kryt z hliníka, ktorý je typický pre sériu Dell Latitude.

Dell Latitude E7240 laptop

Kvalita materiálov a sofistikované spracovanie charakteristické pre business notebooky sú okamžite zrejmé, keď ho chytíš do ruky. Hlavné výhody už spomínaného hliníkového krytu sú jednoduchšie čistenie, prémiový vzhľad a vynikajúca odolnosť potvrdená aj prísnymi vojenskými testmi (MIL-STD-810G). Pánty držiace displej sú z kvalitného kovu, preto vydržia mnohé roky používania.

Pokiaľ ide o jeho váhu, nemáš dôvod sa sťažovať. Jeho hmotnosť je len 1360 gramov, takže ho môžeš ľahko prenášať.

Dell Latitude E7240

Čo sa týka portov, je dobre vybavený: okrem 3 konektorov USB 3.0 má aj HDMI port a mini Displayport. Disponuje aj čítačkou kariet 4 v 1, vstavanou čítačkou kariet SmartCard a dokovacím konektorom. Bezpečnosť business notebookov Dell je okrem iného zaistená aj vstavanou čítačkou odtlačkov prstov, je tomu tak aj v prípade Dell Latitude E7240.

Pokiaľ ide o rozšíriteľnosť pamäte, v prípade tohto notebooku maximom je 16 GB 1600 MHz DDR3. Na tento účel sú dostupné dve ľahko dostupné zásuvky. Pohodlná, nehlučná klávesnica má na niekoľkých úrovniach nastaviteľné podsvietenie, takže jej použitie nie je problémom ani v nepriaznivých svetelných podmienkach.

12,1-palcový displej E7240 s rozlíšením 1366 x 768 je antireflexný TN panel. Jas displeja je možné nastaviť v 10 úrovniach, takže ho môžeš ľahko prispôsobiť podľa tvojich individuálnych potrieb a svetelných podmienok.

Nízky kontrastný pomer obrazovky (334: 1) nie je vhodný na úpravu obrázkov na profesionálnej úrovni, ale je vynikajúci pre kancelársku prácu a všeobecné použitie. Aj keď Dell Latitude E7240 nie je vyslovene herným notebookom, zvláda aj jednoduchšie hry (StarCraft 2, nízke nastavenie, ~ 80 snímok / s.)



Lenovo ThinkPad S1 Yoga 12 tablet notebook

Hoci vzhľad Lenovo ThinkPad S1 Yoga ťa pravdepodobne neočarí, jeho vysoko kvalitný výklopný IPS displej použiteľný aj ako tablet o to skôr. Vďaka tablet notebooku Lenovo 2 v 1 môžeš zabiť dve muchy jednou ranou!

Lenovo ThinkPad S1 Yoga 12 tablet notebook

Z hľadiska vzhľadu ide o známy, elegantný dizajn Thinkpadu s odolným krytom z horčíkovej zliatiny a kvalitnými pántami, ktoré spoľahlivo upevnia 360-stupňový výklopný displej.

Tablet notebook Lenovo ThinkPad S1 Yoga je hrubý len 19 mm s hmotnosťou 1,58 kg, takže sa stále zmestí do ultrabookového štandardu. Prenáša sa ľahko a nenápadne.

Na pravej strane notebooku nájdeš niekoľko možností pripojenia: 2 x USB 3.0, 1 x mini HDMI, 1x zvukový port Combo (pre slúchadlá aj mikrofón) a čítačku kariet 4 v 1.

Lenovo Thinkpad S1 Yoga 12

31,8 cm-ový dotykový displej s full HD rozlíšením (1920 x 1080 pixelov) má pololesklý (reflexný) povlak. Jas displeja s 366 cd / m² umožňuje dobrú použiteľnosť aj v najrôznejších svetelných podmienkach. Kvalitný IPS panel poskytuje bohaté farby, skvelý kontrast (745: 1) a vysoký pozorovací uhol.

Po sklopení displeja sa tlačidlá zasunú do notebooku (riešenie Lift'n'Lock) a dostanú sa do rovnakej polohy s opierkou dlaní, čím sa zabráni náhodnému stlačeniu klávesov v režime tabletu. Praktické a inteligentné riešenie.

Klávesy majú zaoblený tvar, sú jednak tiché a vďaka ergonomickému dizajnu aj pohodlné. Lenovo si zaslúži ďalší červený bod pre odolnosť klávesnice proti kvapkám. Touchpad a trackpoint sa dajú nastaviť a prispôsobiť niekoľkými spôsobmi, ako si si mohol zvyknúť pri notebookoch Lenovo. Skryté v tele notebooku nájdeš aj stylus (dotykové pero), ktorý zvyšuje užívateľský komfort.

Lenovo Thinkpad S1 Yoga 2 v 1 notebook odporúčame tým, ktorí chcú menší univerzálny notebook s multimediálnymi funkciami. Jeho výkon je perfektný pre každodenné úlohy a kancelárske aplikácie, kým vysoko kvalitný dotykový displej umožňuje širokú škálu používania.



Acer Travelmate P645 S notebook

V posledných mesiacoch sme našu ponuku rozšírili o notebooky Acer. Taiwanská značka s dlhou históriou je okrem serverov, počítačov a monitorov známa aj svojimi spoľahlivými notebookmi. Keďže po prvýkrát predstavujeme notebook Acer v našej sérii článkov, vybrali sme business model s vynikajúcimi funkciami.

Acer Travelmate P645-S laptop

Acer Travelmate P645 S je ľahký špičkový business notebook s odolným krytom z horčíka, hliníka a uhlíka. Okrem robustných riešení krytu obsahuje aj G-senzor na ochranu pevného disku a snímač odtlačkov prstov.

Zabudovaný samočistiaci mechanizmus (Dust Defender), ktorý vyfukuje nahromadený prach z notebooku zmenou smeru otáčania ventilátora na spodnej časti zariadenia je zaujímavým a praktickým riešením od spoločnosti Acer. Pravidelným vykonávaním tejto jednoduchej údržby sa nemusíš obávať prehriatia notebooku.

Acer Travelmate P645 S laptop

Pokiaľ ide o konektory, okrem troch portov USB 3.0 nájdeš aj konektory HDMI, D-SUB a Lan. Na spodnej strane notebooku je tiež dokovací konektor.

14-palcový matný IPS displej notebooku s rozlíšením full HD (1920 x 1080) vie všetko, čo sa dá očakávať od business notebooku. Vynikajúci kontrastný pomer displeja (828: 1) a jas (priemer 308 cd / m²) sú presvedčivé a jeho vysoký pozorovací uhol si zaslúži ďalší červený bod.

Acer Travelmate P645-S je univerzálny business notebook, ktorý vyniká ľahkou prenosnosťou a prvotriednym dizajnom. V našom e-shope si ho môžeš kúpiť s 2-ročnou zárukou do vypredania zásob.

Nami odporúčané produkty sme vybrali zo skladových zásob dostupných v čase písania článku. Keďže sa nám zásoby neustále menia, výrobky uvedené v tomto článku môžu byť dočasne nedostupné alebo už vôbec nemusia byť k dispozícii. V našom e-shope ponúkame veľa produktov podobnej kvality a s podobnými parametrami, takže ľahko môžeš nájsť ten pravý, ktorý ti najviac vyhovuje. Kontaktuj nás s dôverou a pomôžeme ti pri výbere!

Kategórie
Odporúčané články
Štítky