Ako sa starať o svoje zariadenia? Časť 2: Mobilné telefóny

Napísal: Péter, furbify 02. 05. 2023 13:19

Mobilné telefóny sa v dnešnej dobe stali každodennou súčasťou nášho pracovného, ale aj súkromného života. Uľahčujú nám množstvo úkonov, preto im to treba „vrátiť“. Aj my by sme mali venovať svoj čas starostlivosti o tieto nápomocné zariadenia. Ako na to? To sa dozviete v nasledujúcom článku.

Mobil a čistota

Len povrchové čistenie obrazovky nestačí. Pre dlhotrvajúcu funkčnosť telefónu je potrebné pravidelné čistenie do hĺbky. Odborníci odporúčajú raz za čas vyčistiť aj konektor na slúchadlá, nabíjanie či mikrofóny a reproduktory. Eliminujte baktérie, vírusy, prach či rôzne nečistoty, ktoré sa vám počas používania na mobil usadia. Potrebujete k tomu len handričku, antibakteriálne obrúsky, trochu času a trpezlivosti – a výsledok stojí za to.

Ako sa starať o svoje zariadenia? Časť 2: Mobilné telefóny

Ochranné príslušenstvo

Pred rozbitým displejom či inými poškodeniami spôsobenými pádom vás zachráni ochranné sklo a silikónový alebo aj kožený obal. Vedeli ste však, že pri nových telefónoch existuje tiež ochranné sklíčko na fotoaparát? Toto všetko sú produkty, ktoré ochránia vaše obľúbené zariadenia.

Mobilné aplikácie

Vaše zariadenia by ste nemali zanedbávať ani po softvérovej stránke. Aplikácie z overených zdrojov a pravidelná aktualizácia systému zaručia to, že telefón budete používať bezpečne a spoľahlivo ešte dlhé roky.

mobilné aplikácie

Batéria mobilu

Pre samotnú činnosť mobilného telefónu je potrebná práve batéria. Ideálny stav nabitia (medzi 20 % až 80 %) zabezpečí zdravie batérie a aktivitu mobilného telefónu ešte dlhé roky. Okrem toho je dôležité vyhnúť sa veľkému teplu či obrovskej zime počas používania mobilu. Ak vám kondícia batérie klesla či dokonca máte pocit, že váš telefón vydrží veľmi krátko, vymeňte batériu za novú.

ochrana dát

Ochrana dát

Starostlivosť o dáta, ktoré obsahuje váš mobil, je taktiež veľmi potrebná. Zálohujte si veci na počítač či pevný disk, neprihlasujte sa do verejných Wi-Fi sietí a tam, kde je to možné, nastavte si dvojfázové overenie. Okrem toho je dôležité, aby ste si nastavili silné heslá, ktoré budú obsahovať veľké a malé písmená, čísla a iné interpunkčné znamienka.


Tak, ako sa staráte o vaše autá a počítače, mali by ste sa starať aj o mobilný telefón. Udržiavanie čistoty, ochrana, oficiálne aplikácie, starostlivosť o baterku či ochrana dát napomáhajú maximalizovať životnosť vášho zariadenia. Pre viac otázok nás neváhajte kontaktovať. Ďalšie zaujímavé články nájdete na: https://www.furbify.sk/blog.

Kategórie
Odporúčané články
Štítky