Ako sa starať o svoje zariadenia? Časť 1: Notebooky

Napísal: Péter, furbify 26. 04. 2023 09:58

Notebooky potrebujú vašu pozornosť. Áno, čítate správne. Rovnako, ako pri autách či iných hmotných veciach, aj pri notebookoch existuje určité pravidlo: kvalitná starostlivosť prináša dlhú životnosť. V tomto článku sa pozrieme na zaručené, IT odborníkmi overené postupy, ako na to. Ako zaobchádzať s notebookmi tak, aby nám slúžili dlhé roky?

 

Čistota – pol života

Pravidelné čistenie zabezpečuje funkčnosť celého zariadenia – od obrazovky až po klávesnicu. Prach môžete odstrániť jemnou handričkou a špeciálnymi prostriedkami. Pozor, vyhnite sa používaniu agresívneho čističa, ktorý môže poškodiť váš displej a aj celé zariadenie.

 

čistenie notebooku

Zdroj: Unsplash

 

Notebook a posteľ

Dôležitosť umiestnenia notebooku je kľúčová. Ak sa dá, pracujte za stolom a notebook položte na podložku s ventilátorom, teda na chladič. Vyvarujte sa umiestneniu na mäkké povrchy, akými sú posteľné prikrývky či vankúše, ktoré bránia prúdeniu vzduchu, čo môže zapríčiniť prehriatie zariadenia.


Softvérová starostlivosť

Nevyhnutnou súčasťou vášho zariadenia je kvalitný antivírus a jeho pravidelné aktualizácie. Naša firma Furbify vám dodá antivírusovú ochranu už pri samotnej kúpe zariadenia. Vašou úlohou je už len kontrola aktualizácií a spokojné používanie bez vírusov.

 

Taška na notebook je základ

Ochranu notebooku voči vonkajším vplyvom vám zabezpečí štýlový doplnok – taška. Okrem ochranných obalov nájdete na našom webe aj širokú ponuku príslušenstva, ktoré vám určite uľahčí vašu prácu.

 

notebook taška

Zdroj: Unsplash

 

Pravidelná údržba

Aj keď sa zdá, že váš notebook je v dobrom stave, odporúčame vám jeho pravidelnú údržbu. Tým sa zabezpečí bezproblémový chod a zabráni sa budúcim problémom. V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať.

Tak, ako sme spomínali aj v predošlých článkoch, ktoré nájdete na www.furbify.sk/blog, notebooky sa stali bežným nástrojom každého študenta strednej a vysokej školy či pracujúceho „dospeláka“. Pravidelná starostlivosť im zabezpečí potrebný výkon a dlhoročnú funkčnosť. Dodržaním vyššie spomínaných tipov predídete poškodeniu a ušetríte peniaze za opravu alebo za kúpu nového zariadenia.
 

Kategórie
Odporúčané články
Štítky

Štítky:

dobré rady notebook